10 yıl sonra gelen mutluluk

10 yıl sonra gelen mutluluk

 Kocatepe ailesi 10 yıldır evliler ve bir bebek hasreti ile yanıp tutuşuyorlardı. Doğal yollar ile hamile kalınamayınca Büşra Kocatepe (29) ve Mustafa...

 

Kocatepe ailesi 10 yıldır evliler ve bir bebek hasreti ile yanıp tutuşuyorlardı. Doğal yollar ile hamile kalınamayınca Büşra Kocatepe (29) ve Mustafa Kocatepe(33) tüp bebek yapma kararı aldı. Peş peşe denenen iki tüp bebek operasyonu da başarısızlık ile sonuçlanınca, umutlar tükendi. Dört yıl sonra tekrar tüp bebek yapmaya karar veren çift, işlem esnasında yine tutmama ihtimalini düşünerek doktordan iki yumurta döllemesini istediler. Fakat on yıl sonra bir mucize gerçekleşti. Kocatepe ailesi artık ikiz bebek beklemenin telaşı içerisindeydi. Gebeliğin 21. haftasında yolunda gitmeyen bir şeyler olmaya başladı, Büşra Kocatepe hastaneye kontrole geldiğinde düşük tehlikesi olduğu gerçeği ile karşı karşıya kaldı. Yaklaşık iki hafta evde ve hastanede istirahat ve medical tedavi olarak durumun düzelmesi beklendi. Fakat tedaviye cevap verilmeyeceği anlaşılınca Büşra Kocatepe Medical Park Gebze Hastanesi’ne yatırıldı ve iki ay medical tedavi ile hamilelik haftası tamamlanmaya çalışıldı. 31. haftada yapılan kontrollerde bebeklerin alınması gerektiğine karar verildi.  İkizlerin gebelik haftası çok erken olduğu için kiloları çok düşüktü ve erken doğumun vermiş olduğu bazı sıkıntılar söz konusuydu. Betül Serra Kocatepe dünyaya gözlerini açtığında henüz 1045 gram, Ayşe Berra Kocatepe ise 1150 gramdı. Hemen yeni doğan yoğun bakımda tedavi altına alındılar. Beslenme ve solum desteği ile yaklaşık 40 gün hayata tutunmaları sağlandı.

10 YIL SONRA GELEN MUCİZE 

Hamilelik ve doğum sonrası süreci ile ilgili açıklama yapan Medical Park Gebze Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Murat Mengüllüoğlu “Hastamız Büşra Kocatepe başka merkezden refere edilerek Medical Park Gebze Hastanemize kabul edilmiştir.Yapılan değerlendirmede 23 haftalık ikiz  ıvf(tüp bebek) gebeliği ve amnios zarı(gebelik su kesesi) dediğimiz zarın delinip sularının gelmesi nedeniyle ikiz bebeklerden birinin suyunun hemen hemen hiç kalmadığı ve gelişme geriliğinin olduğu diğer bebeğin normal olduğu tespit edildi. Hastamız kadın hastalıkları ve doğum kliniğine yatırılarak medikal tedaviye başlandı. Bebekleri 31 hafta+3 günlük olduğunda sezaryen ile  dünyaya geldiler. Ağırlığı 1045 ve 1150  gram olan  ikiz kız bebekler  yenidoğan yoğun bakım ünitesine alındılar. Yenidoğan yoğun bakım ünitesinde yaklaşık 40 gün, tedavi edildiler. Bu gün bebeklerimizi sağlıklarına kavuşmuş bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu, on yıl sonra gelen mucizeye Medical Park Gebze Hastanesi olarak destek vermenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

“YARADAN BİZİ İKİ BEBEKLE SEVİNDİRDİ”

 

Kocatepe ailesi Medical Park Gebze Hastanesinden sağlıklı ikiz kızları ile birlikte taburcu edildi. Doğum öyküsü ile ilgili açıklama yapan Büşra Kocatepe  “On yıldır beklediğimiz an geldi bu günler için tek duamız bir bebeğimizin kollarımızda sağlıklı olmasıydı ama Yaradan bizi iki sağlıklı bebek ile sevindirdi. Hamilik sürecim çok sıkıntılı, kaygılı ve korkulu geçti ama bu gün kızlarım kollarımdayken hepsini geçti gitti” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.