10 bin 500 kişi kemik taramasından geçti

10 bin 500 kişi kemik taramasından geçti

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında başlatılan kemik taraması hizmeti ile vatandaşların kemik kırılmalarına sebep olan kemik erimesinin...

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında başlatılan kemik taraması hizmeti ile vatandaşların kemik kırılmalarına sebep olan kemik erimesinin (Osteoporoz) erken teşhisine olanak sağlıyor. Uzman personel eşliğinde uygulanan hizmet ile 10 bin 552 kişi kemik taraması yapılarak bilgilendirildi.

 

SEMİNER SONRASI TARAMA

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından verilen ilçelerdeki kurumlarda Kemik erimesi (Osteoporoz) hastalığı ile ilgili eğitim seminerleri sonrasında kemik yoğunluğu ölçümü yapılıyor. Hastalığın erken teşhisi için önemli bir adımı oluşturan bu ölçüm makine eşliğinde kolay bir şekilde yapılıyor.

 

KADINLARDA OLASILIK YÜKSEK

Kadınlarda görülme olasılığı yüksek olan bu hastalık; ileri yaş, hormon oranlarının bozulması, beslenme bozuklukları ve kafein zengini ürünler (alkol, sigara, kahve, kola) tüketmek gibi nedenlerle meydana geliyor. Bu nedenlerle başlangıç gösteren kemik erimesi hastalığı ilerlediği takdirde kişilerde kemik kırılmalarına ve eklem ağrılarına sebep olabiliyor.

 

KATILIM YOĞUN OLUYOR

Katılımın yüksek olduğu ölçümlerde geçen yıl bin 125 kişi taramaya katılırken bu yıl Haziran ayına kadar bin 580 kişi ölçümlere katıldı. 2008 yılından bu güne kadar ise toplamda 10 bin 552 kişi kemik taramasından geçirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.