1 Mayıs’ta, 1 Mayıs Taksim Alanı’ndayız’

1 Mayıs’ta, 1 Mayıs Taksim Alanı’ndayız’

**DİSK/Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Şubesi Erdal Kopal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını...

**DİSK/Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Şubesi Erdal Kopal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Taksim Meydanı’nda kutlayacaklarını ifade etti.

DİSK/Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı ve Gebze Şube Şubesi Erdal Kopal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Erdal Kopal yaptığı açıklamada, “İşçi Sınıfımız Başta Olmak Üzere Sendikaları, Halk Örgütlerini, Meslek Odalarını, 1 Mayıs’da Taksim Meydanı’nda birlikte olmaya çağırıyoruz. Katil ABD-AB emperyalizmi ülkemizden, Ortadoğu’dan defol demek için. İnsanca yaşayabilecek ücret ve çalışma koşulları için. Vergide adalet, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi, servetin vergilendirilmesi için.

VATANIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN

İnsanca yaşayabilecek asgari ücret için. Taşeron cehenneminde çalışan işçi kardeşlerimize ayrımsız, koşulsuz, grevli, toplu iş sözleşmeli kadro hakkı için. Demokratik anayasa, iş kanunu, sendika ve toplu iş sözleşme kanunu için. Örgütlenme ve mücadele hakkının önündeki engellerin kaldırılması için. Grev yasaklarına hayır demek için. OHAL’de, hukuksuz KHK’lara hayır demek için. Bireysel emekliliğe, kiralık işçiliğe hayır demek için. Kıdem tazminatı hakkımız için. Kurtuluş savaşımızın, cumhuriyetimizin kazanımlarına, vatanımıza sahip çıkmak için.

MALTEPE DOLGU ALANINDA YAPILAMAZ

1 Mayıs 2018 Kent suçu işlenen Maltepe dolgu alanında yapılamaz. Maltepe dolgu alanı projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından  2012’de başlatıldı. Uzunluğu 3,5 kilometre, denize doğru eni 400 metre olan ve toplam 1 milyon 200 bin metrekarelik alanın 101 hektarını dolgu alan oluşturmakta. Maliyeti 201 milyon 780 bin TL olan ihaleyi ismini tüm yaşam alanlarımızın talanında gördüğümüz Cengiz İnşaat ve AKM Yapı almıştı. 1 Mayısın Taksim Meydanında kitlesel bir mitingle kutlanması işçi sınıfımızın halkımızın en meşru hakkıdır. Kaldı ki 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda miting yapılmasının önünde hiçbir hukuki engel yoktur. Kaldı ki miting için her türlü hukuki zemin vardır.

TAKSİM ALANI’NDA OLACAĞIZ

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda bir mitingi yapılması ile ilgili meşru, hukuki haklarımıza, kazanımlarımıza, şehitlerimize sahip çıkmak bizlerin tarihsel sorumluluğudur. Bundan kaçmak Ernesto Che Guevara’nın dediği gibi ‘Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin.’ Sendikamız, her yıl verdiği Taksim mücadelesini bu yıl Birleşik Metal-İş Sendikası ile birlikte ortak verecektir. Başta Gebze Şubesine bağlı işyerlerinde olmak üzere işsizliğe, pahalılığa, zamma, zulme karşı, emperyalist savaşa karşı,  işçi ve sendika düşmanlığına karşı, işçi sınıfı ve emekçi halkımıza yönelik tüm saldırılara karşı 1 Mayıs’ta, 1 Mayıs Taksim Alanı’nda olacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.